INCDFP INFP
  Ştiri INCDFP

Reprezentanti ai Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) vor participa, la sedinta Organizatiei de Cooperare Economica la Marea Neagra (BSEC - Organization of the Black Sea Economic Cooperation) a Grupului de Lucru Ad-Hoc al Expertilor Evaluatori de Risc Seismic. Intalnirea va avea loc in data de 5 noiembrie la sediul BSEC din Istanbul, Turcia.

Scopul intalnirii este de a prezenta progresul inregistrat la nivel national in evaluarea riscului seismic si stabilirea de noi canale de cooperare cu expertii evaluatori de risc din tarile vecine Marii Negre.

Directorul General, Constantin Ionescu, va face cunoscute activitatile si proiectele institutului, iar dr. Carmen O. Cioflan, cercetator stiintific principal gradul I in cadrul INFP, va prezenta lucrarea "Near real time impact assessment of strong earthquakes in Romania" care este centralizata pe sistemul de estimare in timp aproape real al posibilelor daune provocate de cutremure (SeisDaRO).

Infiintat in 1992, BSEC este format din 12 state membre: Romania, Bulgaria, Turcia, Ucraina, Republica Moldova, Rusia, Georgia, Albania, Armenia, Azerbaidjan, Grecia, Serbia. Calitatea de membru nu a fost limitata doar la tarile care au iesire la Marea Neagra. Scopul acestei organizatii este de a asigura stabilitate, colaborare bilaterala si multilaterala, dezvoltare economica si imbunatatirea mediului de afaceri.

INFP


Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului

  • INCDFP
  • EPOS-RO